Εκδηλώσεις

28/10/2014

2:00μμ.

" Νησιώτικα και Σμυρνέικα στα "Χρόνια τα Παλιά" στη Χαλανδρίτσα !!! 28 Οκτωβρίου μεσημέρι !!!

Μουσική περιπλάνηση στο Αιγαίο και την αντίπερα όχθη του με τους:

Νίνα Καραμολέγκου στο τραγούδι

Νίκο Μήλα στο βιολί

Χριστίνα Κουκή στο σαντούρι

Κώστα Τσαρούχη στο ούτι

Ελεύθερη Είσοδος

Ο Βακαλάος θα ειναι αφθονος και η σκορδαλια θα ρέει !!! Με την μεγάλη κουτάλα σερβίρονται όλα , θα έχει και πατζαρακια και χορτόπιτες και ψητα και απ'ολα!!! Και το κρασί!! Αχ το κρασί, θα το πιούμε συντροφιά όλοι μαζί!!

Σας περιμένουμε!!!

25-26/10/2014

Σάββατο 8:00μμ - Κυριακή 1:00μμ

Το Σάββατο παραδοσιακό σεργιάνι, την Κυριακη σεμινάριο μανιταριού!!!

Σάββατο βράδυ ταξιδεύουμεμε με μουσικές από Δωδεκάνησα, Βορειοανατολικό Αιγαίο, Ήπειρο, Θράκη, Μακεδονία, Μικρά Ασία μέσα σε μια νύχτα με τους:

Γιάννη Οικονόμου - Βιολί

Ελένη Παπαπροκοπίου - Φωνή, Λαούτο

Γιάννη Τσεντούρο - Κρουστά

Ώρα Έναρξης: 20:30

Κυριακή μεσημέρι ξεκουραζόμαστε και μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα βρώσιμα μανιτάρια της περιοχής μας, αλλά και κάποια απ' τα πιο επικίνδυνα.

Μίνι Σεμινάριο Μανιταριού απο τον:

Μιχάλη Καλογερόπουλο

Ώρα έναρξης 13:00

Θα δείξουμε slides και θα ακολουθήσει συζήτηση και φαγητό. Θα υπάρχουν αποξηραμένα είδη απο τα πιο νόστιμα σε γυάλινα βαζάκια.

18/10/2014

9:00μμ.

Ρεμπέτικη βραδιά στη χαλανδρίτσα με το σχήμα "τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα"

Μαζί μας και αυτό το σάββατο :

η Χαρά στο τραγούδι

ο Σπύρος στην κιθάρα

και ο Παναγιώτης στο μπουζούκι!!

Το μενού θα πάρει μυρωδιά απ 'τη το σεμινάριο του μανιταριού που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα !!!

επεται συνεχεια...

Ελεύθερη Είσοδος

11/10/2014

8:30μμ.

"Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα" στα Χρόνια τα Παλιά

Ήταν αξέχαστη βραδιά αυτή που ζήσαμε μέσα στο κουτουκάκι εκείνη τη νύχτα της έκθεσης!! Όλα αυτά τα παλιά τραγούδια που ακούγονταν , έκαναν όλα τα παλιά αντικείμενα του μαγαζιού, να φαίνονται καθημερινά!! Μπορω με λογια να το μεταφέρω? Δεν μπορώ..Οτάν κοιτάζω το παλιό μπαντού που έχει τον μεγάλο καθρέφτη επάνω, διαβάζω καθαρά τη σκέψη τους.. Περιμένουν ανυπόμονα τη Χαρά να ξανατραγουδήσει !!! Το σάββατο το βράδυ λοιπόν και πάλι μαζί !!!

5/10/2014

2:00μμ.

"Μουσική περιπλάνηση στο Αιγαίο και αντίπερα όχθη" - Νησιώτικα και Σμυρνέικα στη Χαλανδρίτσα

Αν η μέρα είναι καλή , που θα είναι ,το γλέντι θα γίνει έξω κάτω απ τη μουριά !!! Όλα θα υπαρχουν !! Τσιπουράκι και κρασί και ο ήλιος θα 'ναι εκει!! Η κουζίνα θα έχει κυρίως ψητά και πίτες φυσικά, αλλά να μη φτιάξω και κανα μαγειρευτό δεν μου πάει.. Οπότε οι καλοφαγάδες να μην ανησυχούν!!!

Μουσική περιπλάνηση στο Αιγαίο και την αντίπερα όχθη του με τους:

Νίνα Καραμολέγκου στο τραγούδι

Νίκο Μήλα στο βιολί

Χριστίνα Κουκή στο σαντούρι

Κώστα Τσαρούχη στο ούτι

Ελεύθερη Είσοδος

27/9/2014

8:00μμ.

"Ήταν το βιολί και λαούτο, που σου είπε πήγαινε στο μαγαζί ετούτο", και δεν θα χάσεις!!!

Ο Γιάννης Οικονόμου (βιολί) και η Ελένη Παπαπροκοπίου (λαούτο - φωνή) , μαζί μας στα χρόνια τα παλιά , θα κάνουν την μετάβαση απ το καλοκαίρι στο φθινόπωρο , και απ' το παραδοσιακό στο σμυρνέϊκο , αξέχαστη. Θα έχω μαγειρέψει όλα τα καλά!! Μεταξύ άλλων, γίδα βραστή και σουτζουκάκια.. Φέρτε κέφι και καλή παρέα !!!

21/9/2014

9:00μμ.

Η Ρεμπέτικη βραδιά - στη Χαλανδρίτσα!!

Το σάββατο το βράδυ ,θα είναι κοντά μας στα "Χρόνια τα παλιά" , το ρεμπέτικο σχήμα "Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα"!!!! Πρέπει να ακούσετε την Χαρά να τραγουδάει!!! ,αυτές είναι οι οδηγίες μου , α! και για τους τσιπουρο - μερακλήδες θα υπάρχει γίδα βραστή , παστουρμαδόπιτα, σπετσοφάι και σουτζουκάκια!!

Απο την πέμπτη μέχρι και την κυριακή στήνεται στο χωριό επίσης η έκθεση προϊόντων αχαϊκής γης , στην οποία μπορείτε να βολτάρετε , να δοκιμάσετε διάφορα καλούδια απ τους πάγκους, και να πάρετε πολυ όμορφες ιδέες για απιστευτα πράγματα.

31/7/2014 και 1/8/2014

9:00μμ.

Θεατρική παράσταση στην πίσω αυλή - Είσοδος ελεύθερη

«Ο Παγοπώλης έρχεται» είναι ένα έργο που στηρίζεται στον ρεαλισμό, τόσο στη δομή του έργου όσο και στο περιεχόμενο του. Τα πρόσωπα είναι πραγματικοί τύποι ανθρώπων τους οποίους ο Ο‘Νηλ, είχε γνωρίσει σε τέτοιου είδους καταγώγια και μάλιστα όπως έλεγε ο ίδιος ήταν «Οι καλύτεροι φίλοι που γνώρισα ποτέ». Ο ρεαλισμός του έργου όμως δεν σταματάει εδώ. Ο Χίκυ εμφανίζεται σαν άλλος μεσσίας, έτοιμος να σώσει τους ήρωες από τα ψεύτικα όνειρά τους και να τους φέρει αντιμέτωπους με την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που είναι δύσκολο κανείς να την βαστάξει. Μέσα σε ένα κόσμο θόλο από την μέθη, τους καπνούς και τις ψευδαισθήσεις για το αύριο, οι ήρωες θα αναγκαστούν να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια.

26/7/2014 έως 27/7/2014

12:00μμ.

Άγρια Τρούφα σε φιλικές τιμές!!!

Αυτο το σαββατοκύριακο μπορείτε να δοκιμάσετε Μαύρη Τρούφα απ την συγκομιδή του Δημήτρη Δημόπουλου, μαγειρεμένη απ τον κορυφαίο Σεφ (μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε..), σε δύο διαφορετικές εκδοχές.

1) Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα απο φρέσκια ντομάτα και βασιλικό 10€

2) Ντάκος αλικής με ντοματούλα και μοτσαρέλα 10€

Το κάθε πιάτο περιέχει 10γρ μαύρης τρούφας ικανής να απογειώσει τον ουρανίσκο σας σε ευχάριστα ύψη!!

Φυσικά θα υπάρχουν και άλλα πιάτα , είναι θέμα επιλογής. Σας περιμένω !!

7/6/2014 έως 9/6/2014

8:00μμ.

Μουσική βραδιά με χορούς και βιολιά !!!

Ο Γιάννης Οικονόμου και η Ελένη Παπαπροκοπίου θα σηναντηθούν και πάλι στη Χαλανδρίτσα για να μας χαρίσουν ένα ακόμη αξέχαστο γλέντι!!! Κρατήσεις δεν γίνονται , α πα πα , οποιος προλάβει να κάτσει έκατσε, αλλιώς χορεύει !!! Θα υπάρχουν ψητα και κοντοσούβλι ή κοκορέτσι θα δείξει.. Σας περιμένω όλους!!!

7/6/2014 έως 9/6/2014

Απ' τις 12:00μμ.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ !!!

Δεν το πιστεύω ,βγήκε ο ήλιος επιτέλους!! Αχ τι ωραία να ακούς μουσικούλα κάτω απ τα δέντρα!! Ας είναι καλα η κλιματαριά και η μουριά. Θα φάμε μπόλικο σταφυλάκι φέτος!!! Και όχι μόνο σταφυλάκι. Το σαββατο-κυριακο που μας έρχετε καθώς και τη ΔΕΥΤΕΡΑ του ΑΓ ΠΝΕΥΑΜΑΤΟΣ, θα είμαστε ανοιχτά, και θα σουβλίζουμε και θα πίνουμε τις μπιρίτσες αγκαλιά, και θα τραγουδάμε. .Λεω να φτιάξω και καμια πιτούλα απο εκείνες τις μανιταρό!! Άντε να ακούσουμε και το πρωτο τζιτζίκι για να σιγουρέψουμε το καλοκαιράκι. Α!!! Και τώρα που είπα τζιτζίκι, να θυμηθώ να φτιαξω και τζατζίκι (ναι-ναι σαν εκείνο του πάσχα θα είναι) και να ρωτήσω τους μουσικούς μου φίλους, αυτο το 3ήμερο τι θα κάνουν άραγε? Λές να έχουμε εκπλήξεις?

1/5/2014

Ωρα 12:00μμ.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στα Χρόνια Τα Παλιά !!!

Ανήμερα της πρωτομαγιάς θα είμαστε με αναμένα κάρβουνα :) και τραπεζάκια στην εξέδρα για να απολαύσουμε τον ήλιο και την άνοιξη!! Γι αυτό όσοι κάνουν βολτίτσα στην εξοχή για να πιάσουν το μάϊ και είναι κοντά στα μέρη μας, να έχουν στο νου τους οτι θα ψήνουμε και σουβλάκια.. Όποιος φτιάξει το καλύτερο στεφάνι θα έχει και δωράκι!! Αν πάλι ο καιρός μας τα κάνει μούσκεμα , το γλέντι θα γίνει μέσα.. Καλό μήνα σε όλους!!

03/3/2014

Ωρα 11:00μμ.

ΠΑΣΧΑ 2014 ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ !!!

Όλη τη μεγάλη εβδομάδα θα είμαστε ανοιχτά με νηστήσιμα και την κυριακη του πάσχα σουβλίζουμε άρνάκι και κοκορέτσι μπροστά στην αυλή και σας περιμένουμε. Το κρασί του πάσχα θα είναι απ'το βαρέλι μου και για όσους κάνουν κράτηση, το πρώτο κιλό κρασί δώρο από μένα. τηλ 2694022109 Καλό Πάσχα σε όλους !!!

29/3/2014 - 30/3/2014

Απ τις 12:00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΔΊΠΛΑ ΣΤΗ ΞΥΛΌΣΟΜΠΑ !!!

Τίποτα το διαφορέτικο σήμερα. Απλα κάνει λίγο κρύο παραπάνω και πρέπει να ανάψω την ξυλόσομπα. Κι όμως... Θυμάμαι το χειμώνα που γυρίζαμε σα μέλισες γύρω απ τη ζέστη της και όλο την τσιγκλάγαμε με την τσιμπίδα να βγάλει όλη της τη ζέστη και βγάζαμε ένα ένα τα βαριά τα ρούχα... Μετά αναλάμβανε το τσίπουρο και άρχιζαν οι όμορφες συζητήσεις και οι εκπλήξεις.. Γι αυτό σου λέω , αν θες , σήμερα που θα ανάψω την σόμπα.. Έλα !!!

03/3/2014

Ωρα 12:00μμ.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ και μη !!!

Μετα την εκδρομή και τον χαρταετό, στάση καντε στο χωριό. Εκτός απ' τις νηστησιμες λιχουδιές που οποιος δεν δοκιμάσει αυτός θα χάσει , απ την κουζίνα δεν θα λείπει και το ψητό.. Γι αυτο, όλοι εδώ !!! χαχα

20/2/2014

Ωρα 12:00μμ.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ !!!

Αυτη τη μερα δεν μεγειρεύω μόνο ψήνουμε!!!Φέρτε οτι θέλετε και ελάτε να το ψήσουμε μαζί.. Μπιζόλες, λουκάνικα, χταπόδια, μανιτάρια...τα πάντα!!Κρέατα θα υπάρχουν πάντως σε περιπτωση που θέλετε να παραγγείλετε (κάτι παραπάνω) ή δεν χορτάσατε.. Μην ανυσηχειτε για τιποτα...Θα φτιαξω και τζατζικάκι και καμια χορτόπιτα γιατι ολο κρεας - κρεας , φαε και λιγα χόρτα !! Ολο και και κατι θα υπαρχει για συνοδεία.. Το μπαρ θα δουλεύει κανονικά με ποτά , μπύρες, κρασακι , τσιπουρακι , ουζακι, και νερακι χα,χα.. Ελπίζω να μας κάνει καιρό αυτή τη φορά, και να ψήσουμε κατω απ τη μουριά!!! Οπως και να 'χει θα είναι μια αξέχαστη μέρα!!! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ !!!

30/11/2013

Ωρα 12:00πμ.

Αγ Ανδρεός στο χωριο !!

Χρόνια πολλα στους Ανδρέϊδες και στις Ανδριάνες. Οποιος κανει βολτα απο τα μερη μας ανημερα, μπορει δοκιμασει βακαλο σκορδαλια , χορταρακια, αλλα και σουτζουκακια , κεφτεδακια ,της ωρας κλπ. Η ξυλόσομπα τωρα το χειμωνα ειναι η καλήτερη συντροφια!!

9/11/2013

Ωρα 8:30μμ.

Mini παρουσίαση με γεύση μανιτάρι !!!

Αυτο το σαββατο μπορείτε να παρακολουθήσετε μια μινι παρουσίαση απο το γνώστο συλέκτη του έιδους Μιχάλη Καλογερόπουλο (δεκα χρόνια ενεργός στο χώρο) σχετικά με τα βρώσιμα μανιτάρια της περιοχής μας και γενικότερα της ελλάδας. Θα γινει επισεις αναφορά και σε τοξικά είδη για αποφυγή και ενημέρωση. Μετά την παρουσίαση θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε δωρεάν σουπίτσα με άγρια μανιτάρια ,απ'το δάσος κατευθείαν στο πιάτο σας!!